Moj profil

Tuna - topli sendvić

17

...pauza u kartanju bila je rezervirana za jedan fini specijalitet iz obližnje pizzerie....Tuna sendvić...danas sam ga radila kod kuće...lepinje su modificirane Lepinje by Nijaz...

...pauza u kartanju bila je rezervirana za jedan fini specijalitet iz obližnje pizzerie....Tuna sendvić...danas sam ga radila kod kuće...lepinje su modificirane Lepinje by Nijaz...

Sastojci

za
Za one manje vješte
4 lepinje ...ili šlape...ili slični kruščići
Za one vještije...uradi sam
tijesto za 8 šlapica za 8 osoba
1kg brašna + jedna šaka za posip
700 ml mlake vode temp 51-52 stupnja
16 g soli
Nadjev
200 g gaude
ajvar...majoneza...kiseli krastavci..
Premaz
1 žličica brašna
1/2 dl vode

Priprema

1.

Ako ste se odlučili za kupljene šlapice...onda ih prerežite s jedne strane.. napunite sa ribanom gaudom ...i tunom koju ste predhodno ocijedili od tekućine. Šlapice stavite u  pečnicu ..predhodno zagrijanu na 200 i pecite nekoliko minuta.. toliko da se sir počne topiti. Šlapice napunite  prilozima koje volite...ja preferiram dobar domaći ajvar i koji kiseli krastavac.

2.

Ako ste se odlučili za pečenje šlapica...možete  to sa vama oprobanim receptom ili sa ovom mojom izvedenicom Lepinja by Nijaz .

3.

Tjesto zamješam od potrebnih suhih sastojaka i u sredinu dodam pomalo toplu vodu i zamješam tijesto koje se odvaja od stijenke. Rukom ga izlupam da što više kisika uđe u tijesto.

4.

Tijesto malo pobrašnim,  skupim ga u kuglu i pokrijem krpom. Stavim ga na posudu sa toplom vodom. Meni se uzduplalo za 30 min. Zatim ga još jednom pustim da se uziđe.

5.

Tijesto po drugi put uzduplano Izručim  na pobrašnjenu dasku  i razrežem ih na 4 dijela a onda na pola. Svaku šlapicu nježno razvučem. Ostavim ih da kisaju , pokrivene 45 minuta, a onda ih premažem kistom i pećem u zagrijanoj pečnici na 270 a kad stavim prolijem malo pečnicu sa žličicom vode i smanjim na 220 stupnjeva sa fenom. Pečem 12-14 minuta.

6.

Ispečene šlapice malo ohladim  i radim kao što sam napisala na samom početku; prerežem napunim ribanim sirom i tunom. Vratim u toplu pečnicu dok se sir otopi. Serviram na pijat i svak sebi stavlja odabrani dressing...

  • Bakeries-is(1)
  • Sendvici-topli(1)
  • Topli sendviči(1)
  • Sendvic-od-tunjevine(1)

1

😌