Moj profil

Ukrasi za torte, kale i anturijum

113

Uputstvo za izradu kala i anturijuma od gumpaste.

Uputstvo za izradu kala i anturijuma od gumpaste.

Sastojci

2 kale
2 cvecarske zica
zuta gumpaste
bela gumpaste
zelena cvecarska traka
3 anturijuma
3 cvecarske zice
zuta gumpaste
bordo i roze gumpaste
zuta boja u prahu
zelena cvecarska traka
Lepak
grudva bele ili krem gumpaste

Priprema

1.

Prvo napravite “lepak” tako sto ugrejete gumpaste sa malo vode u mikrotalasnoj. Ako je retko, dodajte jos gumpaste, ako je gusto jos vode, tacne mere nisu bitne. Tako pripremljen lepak moze stajati nekoliko dana.

2.

Odsecite zeljenu duzinu cvecarske zice i savijte u zeljeni oblik i na vrhu savijte u kukicu. Od zute gumpaste oblikujte valjak i nataknite na zicu. Za anturijume na vrhu nanesite malo zute boje u prahu jer je vrh obicno tamniji, ovako . Ostavite malo da se prosusi, zatim stavite vodu da prokuva i provucite zicu kroz paru tako da se samo malcice skvasi (pocne da se sjaji) i zatim uvaljati zuti deo u palentu, ovako. Ostaviti da se prosusi.

3.

Razvaljati roze i bordo gumpaste, seci anturijume, ako imate cutter za listove lokvanja ili srca moze da posluzi. Stapicem za jelo iscrtajte zilice (treba vam tanka ali ne ostra alatka) i ostavite ih da se malo prosuse, ovako. Zatim ih poprskati uljem u spreju (papirnatom salvetom obrisati visak) da bi ste dobili sjaj).

4.

Razvaljati tanko belu gumpaste i seci oblik za kale, ovako i pri dnu naneti malo zute boje u prahu. Saviti oko zutog dela i na spoj naneti malo “lepka” i spojiti. Ostavite da se malo prosuse, ovako , i zatim zicu omotati zelenom cvecarskom trakom (krajeve zalepiti lepkom).

5.

Za anturijume, naneti malo “lepka” na dno zutog dela, i provuci zicu blizu ivice (ne previse, tanki su pa da se ne pocepaju). Ostavite malo da se prosuse, pa zatim zicu omotajte cvecarskom trakom, kao kod kala. Gotovi izgledaju ovako

  • Dekoracije(13)
  • Dekoracija(4)
  • Ukrasi(2)
  • Ukrasi-za-torte(2)
  • Ukrasavanje(2)
  • Dekoracije-za-tortu(1)
  • Fondan-deco(1)
  • Male-tajne-velikih-majstora(1)
  • Fondan-deko(1)

16

ih😧, šta još da dodam..............☃😁

Pohvale za trud, talenat i dobru volju!!!

odlično

Ti si pravi genije ,tvoje djelo ostavlja bez daha¨!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)