Moj profil

Veganske roštilj kobasice

21

nazvala sam ih tako jer me izgledom i mirisom i okusom podsjećaju na roštiljke, iako sam ih ja radila manje i pekla na tavi...

nazvala sam ih tako jer me izgledom i mirisom i okusom podsjećaju na roštiljke, iako sam ih ja radila manje i pekla na tavi...

Sastojci

1 vrećica sojinih ljuskica
1 skuhani seitan
začini

Priprema

1.

sastojci: 1 vrećica sojinih ljuskica, 1 skuhani seitan (samljeven u mašni za mljevenje mesa), 1 vrećica zobenih pahuljica, začini po ukusu ( 2 žlice soli, 5 žličica crvene mljevene paprike, 2 žličice kumina, 2 žlice bibera krupno natucanog u mužaru, 1 žličica ljute mljevene paprike, 2 žličice suhog češnjaka, 2 žličice kurkume)

2.

priprema: skuhati seitan, ohladiti, samljeti, skuhati sojine ljuskice, pa ocijediti ali ne do kraja, ubaciti pola zobenih pahuljica, pa izmiksati štapnim mikserom, sjediniti sa mljevenim seitanom, ubaciti ostatak zobenih pahuljica, začine, navući gumene rukavice i sve dobro izmiješati!

3.

e sad ide zabavni dio: na mašinu za mljevenje mesa staviti dodatak za kobasice (plastična kao cijevčica) i smjesu lijepo satima kroz to tiskati (moja je mašina manja pa je sporo išlo), rezati na kobasice veličine koja vam paše, ja sam slagala na tacnu, zamrznula ih, pa onda tako zamrznute prebacila s tacne u vrećice

4.

par komada svježih sam odmah bacila na teflon tavu sa malo ulja i popržila dok nisu malo porumenile, meni su fine, ali idući put bih stavila više češnjaka i nešto zeleno, vlasac, ili bosiljak ili sl.

  • Veganska-jela(1)
  • Sojine-ljuskice(1)
  • KOBASICE(1)
  • Vegetarijanski(1)
  • Seitan(1)
  • Veganski recepti(1)
  • Sojine-ljuspice(1)
  • Vege-kobasice(1)
  • Vege(1)

4

Onda super, bacit cu se u izradu cim uhvatim vremena, jedva cekam da probam! 👍

moje su bile debljine ćevapa ali malo duži - kontam da iz smjese izbacim mljevenu papriku i kurkumu, da bi mogli ispasti dobri ćevapi!

sojine ljuskice 200gr, zobene 500gr, seitan meni ispadne kom cca 700-750gr od brašna tipa 850, satima - šala-mala, trajalo je sporije jer je moja mašina jako mala, ali zgotovila sam sve zajedno za cca 2h ne računajući kuhanje seitana koji se trebao i ohladiti prije spajanja s ostalim sastojcima, a moći ćeš ručno, možda ruke navlažiti uljem da ti se ne lijepi, ni ne moraju biti tako male i tanke.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)