Moj profil
Image
Srbija

Ne znam kako u nekoliko redova reći ko sam ja? Kako se predstaviti, ali ne jednostrano, nego istinski životno? Da nisam davno čitala Malog princa ne bi imala ovakvu dilemu...ali šta je tu je..Evo da počnem profesionalnom orjentacijom: Ja sam novinarka i pratim ekonomiju. Posebno berzu i javne finanijse (iliti kako vlast raspoređuje i troši pare nas poreskih obveznika). Kad se ne bavim Kai Zen-om (japanskom filozofijom biznisa kojom sam fascinirana) najčeće čitam. U posedu imam oko 350 naslova..savremena književnost, klasici, dečija književnost (koju obožavam!..)...

Kad ne čitam, onda pišem..svašta...uglanom priče..

Pasionirano skupljam muziku. Blues, jazz, klasiku, reggae, african beat, brasil sonud...

Muziku puštam i svojim bonsai drvcima koje gajim amaterski, ali i začinskom bilju koje gajim u saksiji po principu (od semenke do žbuna ;)

Volim da kuvam, tj. obožavam kuvanje, a mrzim da se ponavljam. Zato svako malo posetim Coolinarku da proverim da li se neko dosetio nekog novog recepta. Kuvam i kad sam sama. Odbijam da se odreknem tog rituala sedenja za lepo uređenim stolom i fino serviranom hranom.

Gde je hrana, tu je i druženje..volim ljude pa stalno sebi smišljam neke aktivnosti gde imam prilike da upoznam ljude..učim da sviram gitaru, idem na fitnes, putujem, putujem, putujem....

Volim mirise. Mirise kao sasvim nov miris vazduha kad sletiš u tebi do tada nepoznati grad. Miris iz rerne kad nešto spremaš prvi put ili kad neočekivano upotrebiš začine koje niko ne bi kombinovao.

Volim i tišinu. Tišinu kao što je ona kad se vratim iz provoda u neko doba noći, pa se čini da mogu da se umotam u nju. Uživam u tome što telefon ne zvoni.

Eto probala sam.

P.S.Moji prijatelji me uvek grde da me interesuje previše stvari odjednom. Kažu treba mi fokus. Možda su u pravu, ali kako bih onda ja bila ja?!