Moj profil

Kvazitajlandski ražnjići od lososa

40 minuta
1
Kvazitajlandski ražnjići od lososa

Ono što se dogodi kad na polici ss začinima nađeš sušene listove kafir-limeta, u frižideru mahune i papriku, a u dućanu povoljni filet lososa ...

Ono što se dogodi kad na polici ss začinima nađeš sušene listove kafir-limeta, u frižideru mahune i papriku, a u dućanu povoljni filet lososa ...

Sastojci

za
2 žlice sezama
200 g širokih dugih mahuna
sol, biber, suncokretovo ulje
3-4 štapića limunske trave
piskavica i limunska trava u prahu, sušeni listovi kafir-limete, mrvljeni čili
1-2 žlice umaka od soje
2-3 žlice Ginger Juice
po želji/potrebi 100 g basmati-riže

Priprema

1.

Stavi vodu da zakuha. Za to vrijeme očisti mahune (ne rezati ih na komade!), skini kožu s fileta lososa i nareži ga na kockice, posoli, popapri i dalje začini smrvljenim listićima kafir-limete, limunskom travom u prahu, čilijem i piskavicom.

2.

Na tavi zagrij ulje i dodaj papriku, posoli, popapri i pospi limunskom travom, a nakon par minuta dodaj i sezam da se malo zapeeče. U zakuhalu vodu dodaj riblji temeljac, nekoliko štapića limunske trave i mahune.

3.

Dodaj losos na tavu, kad se sa svih strana zapeče dodaj sojin umak i ginger-juice te pusti da se polako pirja. Izvadi skuhane, ali još čvrste mahune iz vode i još ih kratko propirjaj s ostalim.

4.

Napravi ražnjiće od mahuna, paprike i lososa. Eventualne preostale presitne komade lososa lako upotrijebiš za "prilog": U vodi od mahuna skuhaš basmati-rižu i pomiješaš s ostatkom lososa i na manje komade narezanom paprikom i mahunama.

  • Ražnjić(1)
  • Paprika(1)
  • Mahune(1)
  • Losos(1)
  • Limunska-trava(1)

3

Fino, morati ću probati 🙂

Da, bio je to stvarno rezultat kreativnog nereda, tj. provjere stanja u kuhinji ... Ali, btw, fini su i hladni 🙂

😍aa koji kreativni nered ,fora su raznjici ,volim takve stvari 🤗

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)